Porokylän Leipomolla on ilo toivottaa tervetulleiksi hallitukseen kaksi uutta jäsentä: Mika Holappa ja Satu Koskinen. Molemmat tuovat mukanaan monipuolista liiketoiminnan johtamiskokemusta ja tuoreita näkemyksiä, jotka vahvistavat yrityksen strategista kehitystä ja tavoitteita. Hallituksessa jatkavat myös perustaja Eero Kärki poikansa, toimitusjohtaja Erik Kärjen kanssa.
Mika Holapalla on pitkä kansainvälinen kokemus kuluttajatuotteiden myynnistä, markkinoinnista ja tuotekehityksestä muun muassa Procter & Gamblelta, Suunnolta ja Best Friend -lemmikinruokayhtymästä. Hänen intohimonsa on yritysten ja ihmisten jatkuva kehittäminen sekä tulosten aikaansaaminen.
– Olen innolla mukana kehittämässä Porokylän liiketoimintaa, ja omalta osaltani tukemassa yrityksen ja organisaation eteenpäin viemistä ja tuloksen jatkuvaa parantamista, Holappa kertoo.
Satu Koskinen puolestaan tuo hallitukseen vahvaa liiketoimintaosaamista ja strategista ajattelua. Hän on tehnyt pitkän uran kaupanalan johtotehtävissä ja hänen asiantuntemuksensa johtamisesta on erityisen arvokasta. Sadun mukaan johtamisessa on tärkeää osata arvostaa ja hyödyntää muiden osaamista.
– Laadukas, vastuullinen ja pitkäjänteinen tekeminen tuo tulosta, Koskinen painottaa. Avoin ja luottamuksellinen toimintakulttuuri luo huomisesta eilistä paremman.
Yhteistyö Holapan ja Koskisen sekä yrityksen johdon välillä vaikuttaa lupaavalta. Kaikki jakavat Porokylän Leipomon arvot: kannustan ja kiitän, arvostan jokaista murusta ja uskallan. Holappa tuo mukanaan syvällistä asiantuntemusta liiketoiminnan kehityksen käytännöistä, kun taas Koskinen painottaa toimintaympäristön ja asiakkaiden tarpeiden muutoksen ymmärtämistä sekä hyvän johtamisen merkitystä. Yhdessä hallitus ja yrityksen johto voivat luoda ja toteuttaa strategioita, jotka tukevat Porokylän Leipomon kasvutavoitteita.
Toimitusjohtaja Erik Kärki korostaa uusien hallituksen jäsenten merkitystä yrityksen kehitykselle:
– On hienoa saada hallitukseen mukaan kokeneet ja näkemykselliset ammattilaiset, kuten Mika ja Satu. Tasokas hallitustyö on ratkaisevan tärkeää toimitusjohtajan työssä onnistumiselle.
Porokylän Leipomolla on edessään jännittävä tulevaisuus, ja Mika Holapan ja Satu Koskisen myötä hallitus on vahvistunut entisestään. Uudet hallituksen jäsenet odottavat innolla pääsevänsä tutustumaan yritykseen paremmin. Kumpikin kiittelivät sitä, miten mukavaa oli käydä lokakuulla tuotantoyksiköissä tutustumisvierailulla ja jututtaa henkilökuntaa. Uusi hallitus aloitti työnsä marraskuun lopulla.
Porokylän Leipomo Oy on Suomen suurin ruislimppujen valmistaja ja gluteenittomien leipomotuotteiden kakkonen. Porokylän markkina-alue kattaa koko Suomen. Vuonna 1983 perustetun pohjoiskarjalaisen perheyhtiön leipomot sijaitsevat Nurmeksessa ja Lieksassa. Yhtiöllä on leipomomyymälät Joensuussa ja Kouvolassa. Porokylän Leipomossa työskentelee 180 työntekijää. Vuonna 2023 yhtiön liikevaihto oli 25,5 miljoonaa euroa. www.porokylanleipomo.fi