Pikkueväs 400 g

Pikkueväs, iso maku!

Tämä valmiiksi siivutettu ruisleipä on käsin leivottu aitoon taikinajuureen pohjoiskarjalaisia perinteitä vaalien. Limpun mallinen ruisleipä on täynnä kotimaisuutta, juurevuutta ja makua. Me Porokylän Leipomossa tiedämme, että taidon ohella leipä tehdään kuten nautitaankin – tunteella.

Paljon makua, vähän hävikkiä!

Arjen maukkaat elämykset vaativat myös parasta suomalaista ruista. Pikkuevään tunnusomaisen ja tykätyn mehevän koostumuksen salaisuus on sen sisällä muhivat jyvänpalaset. Tämä runsaskuituinen suosikkileipä on sopivan kokoinen pienempäänkin talouteen.

 

Pikkuevästä on kuvailtu:

  • Leipä joka maistuu leivälle

  • Leipä joka ei tarvitse välttämättä edes mitään päälle

  • Mahtava maku

  • Ihanan ohuet siivut

Tuotteen tiedot

Pikkueväs 400 g

täysjyväruisjauho ja -rouhe 39 % (Suomi), vesi, vehnähiivaleipäjauho, mallasuute (ohra, ruis), hiiva, perunahiutale, vehnägluteeni, jodioitu suola, jauhonparanne (E300). Voimakassuolainen. Laktoositon.

fullkornrågmjöl och -krossgryn 39 % (Finland), vatten, vetejästbrödmjöl, maltextrakt (korn, råg), jäst, potatisflingor, vetegluten, joderat salt, mjölbehandlingsmedel (E300). Kraftigt saltat. Laktosfri.

 

 

  • Ravintosisältö / NäringsvärdePer 100 g
  • Energiaa218 kcal
  • Rasvaa1,6 g
  • - josta tyydyttyneitä rasvahappoja0,2 g
  • Hiilihydraatteja41 g
  • - josta sokereita2,7 g
  • Ravintokuitua9,5 g
  • Proteiinia7,8 g
  • Suolaa1,2 g

Tarkista tuotetiedot aina myös pakkauksesta

Palaute

"Olen muinoin syönyt mummolassa ruisleipää, joka oli tehty evakkomatkalla tuotuun juureen. Minut opetettiin jo pienestä pitäen siihen, että ruisleipä on ainoa oikea aamupala. Mummolan leipää ei enää ole saatavilla. Olen siis kolmenkymmenen vuoden ajan syönyt pitkin hampain erilaisia versioita enkä ole löytänyt yhtä hyvää leipää, en edes lähes. Jouluna maistoin ensi kertaa "Pikkuevästä" ja se oli siinä! Nyt maistuu taas aamupala. Täytyy vaan etsiä lähitienoon kaupat, mistä sitä saa. Kiitos erinomaisesta tuotteesta ❤ Saitte uuden mainosmiehen."

- Sirpa Espoosta

"Nyt kyllä on pakko laittaa palautetta Pikkueväs ruisleivästä. Aivan huikea leipä, mahtava maku eikä yhtään liian kuiva. En ole eläissäni maistanut parempaa leipää. Tulee olemaan loppuelämän suosikkini. Kaupassa aina valitsen kaikista tummimman paiston. Mahtaa parasta ykköslaatua."

- Juha Vantaalta

"Ihan parasta leipää, ja ainoita ruisleipiä mitä pystyn syömään. ❤ Toinen on teidän leipomon Kartanonruis. 🙂"

- Anita Facebookissa

Katso herkulliset reseptit

Leipämme inspiroi sinua – katso parhaat reseptimme

Pikkueväs ja Porkkana-cashewtahna

Pikkueväs ja Porkkana-cashewtahna

Tässä reseptissä yhdistyvät maukkaasti leipä ja täyteläinen juurestahna. Paahdettu porkkana, valkosipuli, cashewpähkinät ja fetajuusto muodostavat yhdessä herkullisen tahnan, joka toimii erinomaisesti niin leivän päällä kuin dippinä lohkoperunoille. Chilihiutaleet viimeistelevät tahnan antamalla sille mukavaa tulisuutta. Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto on suunnitellut tämän herkullisen reseptin Porokylän Leipomolle.

Katso ohje
Dill Pickle dippi

Dill Pickle dippi ja Pikkueväs

Dill pickle -dippi on raikas ja maukas lisäke, joka sopii loistavasti sekä leivän päälle että uuniperunan kaveriksi. Maustekurkkujen rapsakkuus yhdistyy kermaiseen pohjaan, tuoden tasapainoista makua ja virkistävää happamuutta. Tämä dippi on täydellinen vaihtoehto niin arkiherkutteluun kuin juhlapöydän tarjottavaksi, ja sen valmistus on nopeaa ja helppoa.

Katso ohje
riistanhoitajaleipä

Riistanvartijanleipä

Ruokaisa, täyttävä liha-sienileipä sopii loistavasti syksyn iltoihin. Riistaliha ja sienet sopivat maultaan hyvin yhteen ja tällä leivällä lähtee isompikin nälkä. Nappaa resepti talteen!

Katso ohje
Hunajassa karamellisoidut sipulit ja ruskistettu voivaahto PikkuEvään kanssa

Hunajassa karamellisoidut sipulit ja ruskistettu voivaahto PikkuEvään kanssa

Hyviä raaka-aineita ei tarvitse olla monta saadakseen ihania makukokemuksia. Laadukas pientilallisen hunaja, kotimaiset sipulit, ruisleipä ja ravintoloissa trendaava ruskistettu voivaahto tuovat tutut maut tähän päivään. Miksei voisi tehdä herkuttelu hetkeä itselle näkemällä hieman enemmän vaivaa täytetyn leivän valmistukseen. Makeaksi paistuneet sipulit ja pähkinäinen voivaahto sopivat hyvin yhteen. Tämä leipä vie kielen mennessään.

Katso ohje