Reseptit

image00005

Arkikalapasta ja rapeaksi paistettu Pure Kaura

Tämän nopeampaa pastaa saa etsiä. Mehukas mutta mausteinen arkikalapasta on arjentaklaaja, joka maistuu kaikille. Ruuan hiilijalanjälkeä voi pienentää valitsemalla kalaksi Pielisen kalan Arkikalaa. Kalan öljy sopii ruuan maustamiseen, joten se kannattaa kaataa mukaan. Porokylän Leipomon Pure Kaura maistuu pastan lisukkeena sellaisenaan sekä rapeaksi pannulla paistettuna sitruunankuoren ja yrttien kanssa.

Katso ohje
ruskistettuvoisipulileipa-1

Hunajassa karamellisoidut sipulit ja ruskistettu voivaahto PikkuEvään kanssa

Hyviä raaka-aineita ei tarvitse olla monta saadakseen ihania makukokemuksia. Laadukas pientilallisen hunaja, kotimaiset sipulit, ruisleipä ja ravintoloissa trendaava ruskistettu voivaahto tuovat tutut maut tähän päivään. Miksei voisi tehdä herkuttelu hetkeä itselle näkemällä hieman enemmän vaivaa täytetyn leivän valmistukseen. Makeaksi paistuneet sipulit ja pähkinäinen voivaahto sopivat hyvin yhteen. Tämä leipä vie kielen mennessään.

Katso ohje
tuliaisleipa_palsternakkakeitto-2

Lempeä palsternakkasosekeitto ja Tuliaisleipä

Tarjoile keiton kanssa Porokylän Leipomon Tuliaisleipä-siivuja voilla. Maustepippuri tuo mieleen mummolan ruuat ja keitto on helppo veganisoida vaihtamalla ainesosat kasvipohjaisiksi.

Katso ohje
pullavanukas-1

Pullavanukas Mummanpullasta

Pullahävikkiä syntyy harvemmin, mutta jos se tilanne yllättää, tee hieman kuivahtaneesta pullasta tätä mehevää pullavanukasta. Resepti on helppo ja se valmistuu uunissa 30 minuutissa.

Katso ohje
ruishamppariliha-2

Kartanonruis-Hampurilainen

Kartanonruis toimii ruishampurilaisessa täydellisesti. Ruishampurilainen on helppo tehdä välipalaksi tai vaikka evääksi mukaan. Makuja voi muokata itselle mieluisaksi.

Katso ohje
sitruunaherkkujajuoma-3

Sitrushoukutus ja Hunaja-kanelilatte

Mikään ei voita rauhallista kahvihetkeä ja ihania leivoksia, jotka sulavat suussa. Valmista kahvi maustamalla se kanelilla ja vaahdottamalla maito kuohkeaksi.

Katso ohje
erankavijanleipa-3

Eränkävijän Tattarilimppu

Vahvoja makuja metsäretken jälkeen tai nuotiolla syötäväksi. Mikään ei taida olla enemmän eränkävijän mieleen nuotiolla kuin ryynimakkara sinapilla ja hyvä nokipannukahvi. Näissä leivissä maistuu seikkailu!

Katso ohje
omenasipulikauraleipä-2

Omena-juustokauraleipä & Hunaja-karamellisoidut sipulit

Nämä leivät ovat maukkaat ja mehukkaat. Sinappi, omena ja karamellisoitunut sipuli ovat herkullinen makuyhdistelmä, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Katso ohje
pullajakaakao-1

Vaniljapitko ja Suolakinuskikaakao

Porokylän pumpulin pehmeä vaniljapitko tulee syödä sellaisenaan. Tämä pullien kuningatar saa vierelleen täyteläisen kaakaon, joka koristellaan ihanasti valuvalla kinuskilla! Kaakaon voi juoda myös halutessaan myös kylmänä.

Katso ohje
tofuvoigluteenitonpiirakka-2

Gluteenittomat riisipiirakat & Tofuvoi

Tee perinteinen munavoi vegaanisesti. Käyttämällä tofua, kala namak suolaa ja kasvismargariinia saat piirakan päälle perinteisen täytteen, mutta kasvipohjaisena.

Katso ohje
gluteenitonpiirakka_poro-3

Gluteenittomat riisipiirakat & Porotuorejuusto

Kylmäsavustettu pororouhe ja tuorejuusto on monikäyttöinen lisuke. Sillä voi täyttää voileipäkakun, ruisnapit tai piirakat! Tahna valmistuu nopeasti eikä tarvitse mausteeksi kuin muutamana rouhaisun mustapippuria.

Katso ohje
kaurarieskapitsa-1

Kaurarieska-pitsat

Näppärä ja nopea välipalaherkku syntyy 100% Kaurarieskasta ja herkullisista täytteistä

Katso ohje
ruishampparikasvis-2

PikkuKartano-Kasvishampurilainen

PikkuKartano toimii ruishampurilaisessa täydellisesti. Ruishampurilainen on helppo tehdä välipalaksi tai vaikka evääksi mukaan. Makuja voi muokata itselle mieluisaksi.

Katso ohje
luonnonkalamajoneesiruis-4

Ruisjälkkäri & Luonnonkalamajoneesi

Ruisjälkkäri ja luonnonkalamajoneesi toimii sekä juhlavana alkupalana, että arkisena välipalana. Valmista majoneesia reilusti, sillä se vie kielen mennessään.

Katso ohje
Tomaattikeitto+ruisjälkkäri

Tuoretomaattikeitto ja ruisjälkkäriä

Maukas tomaattikeitto tuoreista, kypsistä tomaateista yhdistettynä sitkeään ja rouheiseen Ruisjälkkäri jälkiuunirukiiseen. Sadepäivän suosikki tai sopivan kevyt alkukeitto illalliselle.

Katso ohje
image000001

Leipäressi

Perinteisin hävikkiruoka leivästä on varmasti leipäressi. Tällä ruualla on monta nimeä ja reseptejäkin yhtä monta kuin emäntiä. Ruisleivän kannikoista haudutettu muhennos tuodaan tähän päivään tuoreilla yrteillä, kuten timjamilla.

Katso ohje
Suklaamuffinssi

Täytetyt suklaamuffinssit, gluteeniton

Pohditko kesäjuhliin helppoa gluteenitonta tarjottavaa? Porokylän gluteenittomista suklaamuffinsseista saat pienellä työllä herkulliset ja helpot gluteenittomat juhlaleivokset.

Katso ohje