Porokylän Leipomo

Leivässä jo vuodesta 1983.

Porokylän Leipomo on perheyritys, jolla on juuret syvällä Pohjois-Karjalassa. Päätuotteitamme ovat ruisleivät sekä gluteenittomat leipomotuotteet. Leipomomme sijaitsevat Pohjois-Karjalassa, Nurmeksen ja Lieksan kaupungeissa. Gluteenittomat tuotteet valmistamme Lieksan leipomossa. Työllistämme 180 henkilöä, liikevaihtomme vuonna 2022 oli lähes 23 miljoonaa euroa.

 

Missiomme

Leivomme elämyksiä.

Suomalainen leipä on meille enemmän kuin elintarvike. Se on ikiaikaisen luontomme antimien ja edeltävien sukupolviemme muovaama kansallisaarre, josta jalostamme esiin aikamme makuun sopivia vivahteita. Ylläpitäessämme perinteitä ja luodessamme uutta, luomme suomalaisen leivän ympärille uudenlaisia, kiehtovia ja innostavia elämyksiä.

 

Visiomme

Suomen arvostetuinta leipää.

Meille leivän arvo syntyy tinkimättömyydestä, jolla se tehdään käsityötätaitoa, luonnon raaka-aineita ja elämyksellisiä makuja kunnioittaen. Tämän arvon haluamme välittää myös asiakkaillemme. Tavoitteemme on olla Suomen arvostetuin ja tunnetuin ruisleiväntuottaja, jonka leipä valitaan hyllystä, silloin kun halutaan parasta.
Rakastamme vanhoja perinteitä, mutta haluamme olla luomassa myös uusia. Gluteenittomissa leipomotuotteissa haluamme olla koko tuoteryhmän ja hyvinvointiajattelun suomalainen uudistaja, leipoen leipää, joka sopii kaikille.

Porokylän Leipomon 40-vuotinen kasvutarina on kertomus rohkeudesta, osaamisesta, alan murroksesta, leipurien ammattitaidosta ja taidosta kuunnella asiakkaita

Porokylän Leipomo Oy julkaisi 40-vuotishistoriikin, jossa kuljetaan vaiheikas matka pienestä kyläleipomosta Suomen arvostetuimman leivän leipojaksi ja gluteenittomien tuotteiden tekijäksi.

Lue lisää

Pielisen Bion rakennustyöt alkaneet – Porokylän Leipomon ja biokaasulaitoksen synergiaetu on vahva

Pielisen Bio on aloittanut biokaasulaitoksen rakentamisen Kerantien teollisuusalueella Lieksassa. Lieksan biokaasulaitos on alueellisesti merkittävä uusiutuvan energian investointi, jonka rakentamisesta vastaavat energian käyttäjät.

Lue lisää

Porokylän Leipomo tänään – 40-vuoden kasvutarina ammattitaidosta, rohkeudesta ja alan murroksesta

Toden totta, Porokylän Leipomo juhlii tänä vuonna 40-vuotista matkaansa pienestä kotileipomosta Suomen 6. suurimmaksi leipomoksi. Leipomo on markkinajohtaja ruislipuissa ja tummissa gluteenittomissa leivissä. Uudet markkinavaltaukset ovat mielessä, sillä Pohjois-Karjalaan Lieksaan on rakenteilla moderni leipomoyksikkö, jossa tullaan valmistamaan muun muassa ruispalaleipää.

Lue lisää

Laura_Hyvärinen

Mikäs teidät sai tänne muuttamaan?

Porokylän Leipomon viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö Laura Hyvärinen on kotoisin Pirkanmaalta. Hän on asettunut perheensä kanssa Pohjois-Karjalaan asuttuaan pitkään pääkaupunkiseudulla ja viidesti ulkomailla.

Lue lisää

Hyönteisproteiinit ainesosana

Tästä artikkelista löydät tietoa hyönteisproteiineista, sen merkitsemisvaatimuksista ja käyttökohteista. Porokylän Leipomon tuotteissa ei käytetä hyönteisproteiinia, mutta tutustutaanpa aihepiiriin vähän lisää.

Lue lisää

Suuntana kestävä huominen

Itäsuomalainen puhdas pohjavesi, lähellä kasvanut kotimainen vilja, Pielisestä kalastetut muikut, suomalaisen karjatilan maito; näistä aineksista syntyvät Porokylän Leipomon aidot tuotteet. Olennaiset raaka-aineemme ovat paikannettavissa läheiseen Suomen luontoon.

Lue lisää

Vastuumme

Molemmissa tuotantolaitoksissamme on FSSC22000-sertifikaatti. Tuotantolaitoksemme auditoidaan säännöllisesti sekä viranomaisten että suurimpien asiakkaittemme toimesta.

Lue lisää