Porokylän Leipomo

Leivässä jo vuodesta 1983.

Porokylän Leipomo on perheyritys, jolla on juuret syvällä Pohjois-Karjalassa. Päätuotteitamme ovat ruisleivät sekä gluteenittomat leipomotuotteet. Leipomomme sijaitsevat Pohjois-Karjalassa, Nurmeksen ja Lieksan kaupungeissa. Gluteenittomat tuotteet valmistamme Lieksan leipomossa Kevätniemen yksikössä. Työllistämme 180 henkilöä, liikevaihtomme vuonna 2023 oli 25M€.

Lue lisää historiastamme

Missiomme

Leivomme elämyksiä.

Suomalainen leipä on meille enemmän kuin elintarvike. Se on ikiaikaisen luontomme antimien ja edeltävien sukupolviemme muovaama kansallisaarre, josta jalostamme esiin aikamme makuun sopivia vivahteita. Ylläpitäessämme perinteitä ja luodessamme uutta, luomme suomalaisen leivän ympärille uudenlaisia, kiehtovia ja innostavia elämyksiä.

 

Visiomme

Suomen arvostetuinta leipää.

Meille leivän arvo syntyy tinkimättömyydestä, jolla se tehdään käsityötätaitoa, luonnon raaka-aineita ja elämyksellisiä makuja kunnioittaen. Tämän arvon haluamme välittää myös asiakkaillemme. Tavoitteemme on olla Suomen arvostetuin ja tunnetuin ruisleiväntuottaja, jonka leipä valitaan hyllystä, silloin kun halutaan parasta.
Rakastamme vanhoja perinteitä, mutta haluamme olla luomassa myös uusia. Gluteenittomissa leipomotuotteissa haluamme olla koko tuoteryhmän ja hyvinvointiajattelun suomalainen uudistaja, leipoen leipää, joka sopii kaikille.

PLMA

Trendit leipomotuotteiden sopimusvalmistuksessa

Suomessa noin kolmannes ruokakaupoissa myydyistä elintarvikkeista on niin sanottuja sopimusvalmistustuotteita eli omien merkkien tuotteita.

Lue lisää

Arvokasta tietoa päästölaskennasta leipomotoiminnan kehittämiseen

Arvokasta tietoa päästölaskennasta leipomotoiminnan kehittämiseen

Olemme olleet tänä keväänä mukana Keskuskauppakamarin Ilmasto-ohjelmassa ja laskeneet ensimmäistä kertaa Porokylän Leipomon päästöt. Laskenta on vielä hieman kesken, mutta näemme tuloksista jo suurimmat päästölähteemme.

Lue lisää

porokylän leipomo

Gluteeniton yksikkömme täyttää 10 vuotta

Porokylän Leipomo Oy aloitti gluteenittomien tuotteiden valmistuksen 10 vuotta sitten. Tänä vuonna gluteenittomien tuotteiden osuus yhtiön liikevaihdosta nousee liki 10 miljoonaan euroon, eli noin 35 prosenttiin leipomon koko liikevaihdosta. Gluteenittomat tuotteet valmistetaan leipomon Kevätniemen-yksikössä. Valikoimaan kuuluu yli 50 erilaista gluteenitonta leipomotuotetta.

Lue lisää

Joensuun myymälä

Leiväntuoksuisia kuulumisia Joensuun myymäläleipomosta

Lämpimän leivän tuoksu houkuttelee Joensuun Prisman myymäläleipomon luo. Täällä on toinen Porokylän Leipomon myymäläleipomoista, toinen on Kouvolan Citymarketilla. Joensuussa työskentelee kokenut tiimi. He valmistavat päivittäin tuotteita vitriinin irtomyyntiin ja pakkaavat leipomotuotteita myös leipäosastolle paperipusseihin, jotta asiakkaat voivat ostaa lämpimiä herkkuja kotiin.

Lue lisää

DNV

Vastuumme

Molemmissa tuotantolaitoksissamme on FSSC22000-sertifikaatti. Tuotantolaitoksemme auditoidaan säännöllisesti sekä viranomaisten että suurimpien asiakkaittemme toimesta.

Lue lisää

Korpikulkijan ruispalat

Kuka hullu investoi Itä-Suomeen ja alkoi tekemään kilpailtua palaleipää?

Näin syntyi Korpikulkijan ruispala. Maukas ja pitkään pehmeänä pysyvä ruispalaleipä on ollut tuotekehityspäällikkö Joonas Pelolla työn alla kaksi vuotta. Idea ruispalaleivän kehittämisestä oli esillä jo viisi vuotta sitten, kun Pelo tuli leipomolle töihin.

Lue lisää

Kesätyöntekijät tärkeissä tehtävissä

Yhteensä 15 kesätyöntekijää työskenteli Porokylän Leipomon toimipisteissä kesälomakaudella. Ensimmäiset aloittivat toukokuun alkupuolella ja viimeisillä työt loppuvat ensi viikolla. Vakiväen kesälomat olisi vaikea saada pyörimään ilman kesätyöntekijöitä ja joukosta etsitään samalla tulevaisuuden tekijöitä.

Lue lisää

Porokylän leipomo, yritysvastuu

Yritysvastuu

Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat tämän päivän termejä, mutta ne jäävät helposti etäisiksi, kauniiksi sanahelinäksi. Tässä artikkelissa paneudun pieniin ja isoihin tekoihin, joita Porokylän Leipomolla on viime aikoina tehty.

Lue lisää

purakaura, kauraleipä

Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset

Satojen tutkijoiden neljän vuoden aherrus on saatu päätökseen, kun kesäkuun lopulla julkistettiin uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset. Ne perustuvat parhaaseen tutkimustietoon ruuankulutuksesta, terveydestä ja ympäristöstä.

Lue lisää