Porokylän Leipomo

Leivässä jo vuodesta 1983.

Porokylän Leipomo on perheyritys, jolla on juuret syvällä Pohjois-Karjalassa. Päätuotteitamme ovat ruisleivät sekä gluteenittomat leipomotuotteet. Leipomomme sijaitsevat Pohjois-Karjalassa, Nurmeksen ja Lieksan kaupungeissa. Gluteenittomat tuotteet valmistamme Lieksan leipomossa Kevätniemen yksikössä. Työllistämme 180 henkilöä, liikevaihtomme vuonna 2022 oli lähes 23 miljoonaa euroa.

Lue lisää historiastamme

Missiomme

Leivomme elämyksiä.

Suomalainen leipä on meille enemmän kuin elintarvike. Se on ikiaikaisen luontomme antimien ja edeltävien sukupolviemme muovaama kansallisaarre, josta jalostamme esiin aikamme makuun sopivia vivahteita. Ylläpitäessämme perinteitä ja luodessamme uutta, luomme suomalaisen leivän ympärille uudenlaisia, kiehtovia ja innostavia elämyksiä.

 

Visiomme

Suomen arvostetuinta leipää.

Meille leivän arvo syntyy tinkimättömyydestä, jolla se tehdään käsityötätaitoa, luonnon raaka-aineita ja elämyksellisiä makuja kunnioittaen. Tämän arvon haluamme välittää myös asiakkaillemme. Tavoitteemme on olla Suomen arvostetuin ja tunnetuin ruisleiväntuottaja, jonka leipä valitaan hyllystä, silloin kun halutaan parasta.
Rakastamme vanhoja perinteitä, mutta haluamme olla luomassa myös uusia. Gluteenittomissa leipomotuotteissa haluamme olla koko tuoteryhmän ja hyvinvointiajattelun suomalainen uudistaja, leipoen leipää, joka sopii kaikille.

Porokylän leipomo 18.8.2023

Muistoja 40-vuoden ajalta

Porokylän Leipomon 40-vuotisjuhlatapahtumaa vietettiin Nurmeksessa perjantaina 18.8.2023. Tapahtuma oli kaikille avoin ja se järjestettiin leipomon piha-alueella. Sää suosi, lohikeitto maistui, onnenpyörä ilahdutti ja moni osti viikonloppuviemisiä kotiin leipomomyymälästä.

Lue lisää

Porokylän leipomo, yritysvastuu

Yritysvastuu

Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat tämän päivän termejä, mutta ne jäävät helposti etäisiksi, kauniiksi sanahelinäksi. Tässä artikkelissa paneudun pieniin ja isoihin tekoihin, joita Porokylän Leipomolla on viime aikoina tehty.

Lue lisää

Kesätyöntekijät tärkeissä tehtävissä

Yhteensä 15 kesätyöntekijää työskenteli Porokylän Leipomon toimipisteissä kesälomakaudella. Ensimmäiset aloittivat toukokuun alkupuolella ja viimeisillä työt loppuvat ensi viikolla. Vakiväen kesälomat olisi vaikea saada pyörimään ilman kesätyöntekijöitä ja joukosta etsitään samalla tulevaisuuden tekijöitä.

Lue lisää

purakaura, kauraleipä

Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset

Satojen tutkijoiden neljän vuoden aherrus on saatu päätökseen, kun kesäkuun lopulla julkistettiin uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset. Ne perustuvat parhaaseen tutkimustietoon ruuankulutuksesta, terveydestä ja ympäristöstä.

Lue lisää

Euroopan unionin osarahoittama

Porokylän Leipomo sai investointitukea toiminnan laajentamiseen Lieksassa

Porokylän Leipomon kolmannen leipomoyksikön tuotanto on alkanut 5.6.2023. Sen mahdollisti Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta saatu EU-rahoitus.

Lue lisää

korpikulkijan ruispalat kuorma auto

Porokylän Leipomo aloitti tuotannon uudessa Lieksan yksikössään

Lieksan Kerantien-yksikkö on Porokylän kolmas leipomo. Leipomokapasiteetin lisääminen oli välttämätöntä kahdesta painavasta syystä.

Lue lisää

Erik Kärki, Timo Väänänen, Eero Kärki

Porokylän Leipomon 40-vuotinen kasvutarina on kertomus rohkeudesta, osaamisesta, alan murroksesta, leipurien ammattitaidosta ja taidosta kuunnella asiakkaita

Porokylän Leipomo Oy julkaisi 40-vuotishistoriikin, jossa kuljetaan vaiheikas matka pienestä kyläleipomosta Suomen arvostetuimman leivän leipojaksi ja gluteenittomien tuotteiden tekijäksi.

Lue lisää

Pielisen Bion biokaasulaitos, havainnekuva

Pielisen Bion rakennustyöt alkaneet – Porokylän Leipomon ja biokaasulaitoksen synergiaetu on vahva

Pielisen Bio on aloittanut biokaasulaitoksen rakentamisen Kerantien teollisuusalueella Lieksassa. Lieksan biokaasulaitos on alueellisesti merkittävä uusiutuvan energian investointi, jonka rakentamisesta vastaavat energian käyttäjät.

Lue lisää

porokylän leipomo 40v. logo

Porokylän Leipomo tänään – 40-vuoden kasvutarina ammattitaidosta, rohkeudesta ja alan murroksesta

Toden totta, Porokylän Leipomo juhlii tänä vuonna 40-vuotista matkaansa pienestä kotileipomosta Suomen 6. suurimmaksi leipomoksi. Leipomo on markkinajohtaja ruislipuissa ja tummissa gluteenittomissa leivissä. Uudet markkinavaltaukset ovat mielessä, sillä Pohjois-Karjalaan Lieksaan on rakenteilla moderni leipomoyksikkö, jossa tullaan valmistamaan muun muassa ruispalaleipää.

Lue lisää