Riistanvartijanleipä

Ruokaisa, täyttävä liha-sienileipä sopii loistavasti syksyn iltoihin. Riistaliha ja sienet sopivat maultaan hyvin yhteen ja tällä leivällä lähtee isompikin nälkä. Nappaa resepti talteen!

riistanhoitajaleipä

1 pkt Porokylän Leipomon Pikkueväs leipää
400 riistajauhelihaa
200 g herkkusieniä ja/tai kanttarelleja
1 sipuli
3 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
2dl kermaa
1 dl vettä (tarvittaessa)
mustapippuria
suolaa

Sinappimajoneesi

1 dl majoneesia
3 rkl dijonsinappia
ripaus chiliä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Muotoile siitä leiväviipaleen muotoisia pihvejä ja paista ne uunissa pellillä kypsiksi.
Puhdista ja paloittele sienet. Pilko sipuli valmiiksi. Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla kunnes neste on haihtunut, jonka jälkeen lisää rasva ja sipulit. Lisää sienten päälle jauhot ja kääntele ne sekaisin. Lisää kerma. Anna hautua kannen alla. Lisää tarvittaessa nestettä.

Voitele leipäviipaleet sinappimajoneesilla ja laita seuraavaksi päälle pihvi. Nostele viimeisenä päälle sienikastike. Koristele tuoreilla yrteillä. Leivät voi tarjoilla salaatinlehtien ja maustekurkun kanssa.