Hunajassa karamellisoidut sipulit ja ruskistettu voivaahto PikkuEvään kanssa

Hyviä raaka-aineita ei tarvitse olla monta saadakseen ihania makukokemuksia. Laadukas pientilallisen hunaja, kotimaiset sipulit, ruisleipä ja ravintoloissa trendaava ruskistettu voivaahto tuovat tutut maut tähän päivään. Miksei voisi tehdä herkuttelu hetkeä itselle näkemällä hieman enemmän vaivaa täytetyn leivän valmistukseen. Makeaksi paistuneet sipulit ja pähkinäinen voivaahto sopivat hyvin yhteen. Tämä leipä vie kielen mennessään.

Hunajassa karamellisoidut sipulit ja ruskistettu voivaahto PikkuEvään kanssa

Porokylän PikkuEväs

Hunajassa karamellisoitu sipuli
4 sipulia
4 rkl voita
3 rkl Villa Varmon Villi -hunajaa

Ruskistettu voivaahto
(reseptin voi puolittaa)
500 g voita

Hunajassa karamellisoitu sipuli

Kuori sipulit ja viipaloi ne ohuiksi renkaiksi. Kuumenna voi pannussa ja lisää sipulit. Kuullota niitä  n. 5 minuuttia keskilämöllä. Lisää nyt hunaja, sekoita se sipulirenkaiden joukkoon ja anna kypsyä. Anna sipuleiden olla pannulla kääntelemättä, että ne saavat kauniin värin. Voit kääntää sipulit kerran paiston aikana. Sipulit karamellisoituvat 15-20 minuutin aikana.

Ruskistettu voivaahto

Jaa voi 200g ja 300 g paloihin. Jätä 200 g huoneenlämpöön ja sulata 300g kattilassa. Kuumenna voita kattilassa vispilällä sekoittaen, kunnes se tuoksuu pähkinältä. Kun herahiput ovat muuttuneet ruskeiksi ja painuneet pohjaan, kaada sula kattilasta kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää huoneenlämpöinen voi ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Voi säilyy huoneenlämmössä ja sen voi laittaa purkkiin tai pursotuspussiin, josta sitä on helppo annostella.

Voitele Pikkueväs voivaahdolla sekä lisää päälle karamellisoidut sipulit ja nauti!