Gluteenittomat Focacciat

Pehmeät ja rapeat focacciat voi tarjota kokonaisia tai leikata sormisyötäviksi paloiksi. Päälle iso keko versoja ihanaa marinoitua punasipulia sekä syötäviä kukkia ja saat helpon ja näyttävän juhlatarjottavan!

Gluteenittomat Focacciat

2 kpl isoja / 4 pientä

gluteeniton, maidoton, vegaaninen

1 pussi Porokylän gluteenitonta pizzataikinaa

Aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

Sormisuolaa

Versosekoitusta

Marinoitua punasipulia (ohje alla)

Syötäviä kukkia

 

Marinoitu punasipuli

  1. Laita kattilaan valkoviinietikka, sokeri ja vesi. Anna kiehahtaa ja sekoittele kunnes sokeri sulaa. Nosta liedeltä.
  2. Kuori ja halkaise punasipulit. Viipaloi ne mahdollisimman ohueksi joko mandoliinia käyttäen tai veitsellä. Laita viipaleet etikkaseokseen ja anna tekeytyä vähintään pari tuntia.

Focacciat

  1. Sulata pizzataikina pakkauksessaan tai hyvin muovilla peitettynä joko jääkaapissa 10-18 tuntia tai huoneenlämmössä 3-4 tuntia. Voit sulattaa taikinan myös vesihauteessa, pakkauksessaan tai tiiviissä muovipussissa noin 2 tunnin ajan.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Painele taikinaa sormin hieman litteämmäksi. Voitele taikinat aurinkokuivattujen tomaattien liemellä ja leikkaa tomaatinpaloja taikinaan. Painele palat syvälle taikinaan. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.
  3. Paista foccacioita noin 20-30 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanrapeita. Anna jäähtyä. Halkaise paloihin tarvittaessa.
  4. Kokoa focaccian päälle versoja, marinoituja punasipuleita ja syötäviä kukkia. Tarjoa!

 

Gluteeniton valmistujaispöytä sopii gluteenittomiin juhliin, tai juhliin jonne on tulossa paljon gluteenittomia vieraita. Houkutusbaaria lukuunottamatta nämä reseptit saa tehtyä myös vegaanisena. Saat siis monelle ruokavaliolle sopivan kattauksen.

MENU
Voileipäkakku (G,M, myös vegaaninen vaihtoehto)
Saaristolaisleivät skagenröralla tai tofuskagenilla (G, M, myös V)
Focacciat (G, M, V)
Houkutusbaari (G, vähälaktoosinen)

 

Kuvat ja reseptit: Parantava ruoka / Sanna Hiltunen