Pizza sopii myös aamiaiselle tai brunssille! Tämä gluteeniton aamiaispizza tarjoillaan peston, uppomunan ja marinoidun punasipulin kanssa. Yksi pizza sopii jaettavaksi 2-4 hengelle.
4-8 annosta
Pizza:
1 ps Porokylän leipomon gluteenitonta pizzataikinaa (pakaste)
2 rkl vihreää pestoa (valmista tai itse tehtyä)
2 rkl ricottaa
sitruunankuorta raastettuna
Uppomunat:
2 kananmunaa
0,5 dl etikkaa
Marinoitu punasipuli:
½ punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl sokeria
ripaus suolaa
Lisäksi:
ruohosipulia hienonnettuna
kuivattua chiliä
sormisuolaa
Uppomunat: Riko tuore, huoneenlämpöinen kananmuna pieneen kulhoon tai kahvikuppiin. Pyöräytä kiehuvaa vettä kauhalla tai lusikalla, jotta saat aikaan tasaisen pyörteen. Keitinveden pyörre auttaa kananmunaa pysymään tiiviisti koossa ja etikka edistää munan hyytymistä. Kaada kananmuna varovasti, mutta nopeasti veteen pyörteen keskelle. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 2-3 minuuttia. Nosta kananmuna reikäkauhan avulla talouspaperin päälle. Keitä molemmat kananmunat.