Gluteeniton Aamiaispizza

Pizza sopii myös aamiaiselle tai brunssille! Tämä gluteeniton aamiaispizza tarjoillaan peston, uppomunan ja marinoidun punasipulin kanssa. Yksi pizza sopii jaettavaksi 2-4 hengelle.

aamiaispizza

4-8 annosta

Pizza:
1 ps Porokylän leipomon gluteenitonta pizzataikinaa (pakaste)
2 rkl vihreää pestoa (valmista tai itse tehtyä)
2 rkl ricottaa
sitruunankuorta raastettuna

Uppomunat:
2 kananmunaa
0,5 dl etikkaa

Marinoitu punasipuli:
½ punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl sokeria
ripaus suolaa

Lisäksi:
ruohosipulia hienonnettuna
kuivattua chiliä
sormisuolaa

  1. Ota pizzataikina jääkaappiin sulamaan tarjoilua edeltävänä iltana.
  2. Valmista marinoidut punasipulit: Sekoita punaviinietikka ja sokeri, lisää ripaus suolaa. Kuori punasipuli ja leikkaa siitä ohuita siivuja. Laita siivut marinadiliemeen noin 30 minuutiksi ennen tarjoilua.
  3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Laita kattilaan kiehumaan 1 l vettä ja 0,5 dl väkiviinaetikkaa uppomunia varten.
  4. Taputtele sulatetut pizzapallot leivinpaperin päälle kostutetuin käsin.
  5. Sekoita keskenään pesto, ricotta ja ripaus raastettua sitruunankuorta. Levitä molempien pizzojen päälle. Nosta pizzat uuniin ja paista noin 7-9 min.

    Uppomunat: Riko tuore, huoneenlämpöinen kananmuna pieneen kulhoon tai kahvikuppiin. Pyöräytä kiehuvaa vettä kauhalla tai lusikalla, jotta saat aikaan tasaisen pyörteen. Keitinveden pyörre auttaa kananmunaa pysymään tiiviisti koossa ja etikka edistää munan hyytymistä. Kaada kananmuna varovasti, mutta nopeasti veteen pyörteen keskelle. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 2-3 minuuttia. Nosta kananmuna reikäkauhan avulla talouspaperin päälle. Keitä molemmat kananmunat.

  6. Nosta uppomunat pizzan keskelle. Lisää hienonnettu ruohosipuli, kuivattua chiliä, marinoituja punasipuliviipaleita sekä hieman sormisuolaa murskattuna.
  7. Tarjoa pizzat ja riko keltuainen veitsellä juuri ennen tarjoilua.

Aamiaispizza