Saaristolaisleipä-graavilohikakku
Helppo saaristolaisleipä-graavilohikakku on näyttävä ja herkullinen suolainen tarjottava esim. brunssille tai juhliin. Täytteen hyydyttämiseen et tarvitse liivatetta ja kakku on muutenkin todella nopea tehdä. Voit tehdä kakun koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä.
Pohja:
300 g Porokylän Leipomon Saaristolaisleipää
75 g voita/margariinia
Graavilohitäyte:
400 g tuorejuustoa
200 g creme fraichea
200 g graavilohta hienonnettuna (+100 g koristeluun)
3 rkl punasipulia hienonnettuna
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
Koristeluun:
100 g graavilohta
sitruunaviipaleita
salaatinlehtiä tai vuonankaalia
tuoretta tilliä
- Pingota irtopohjavuoan (20-22cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä reuna ja leikkaa myös reunoille paperi tai käytä reunapaperia, niin saat siistit reunat.
- Leikkaa saaristolaisleivästä pieniä paloja ja murskaa ne monitoimikoneessa tai teholeikkurissa. Sulata voi/margariini ja lisää murskan sekaan. Painele vuokaan ja nosta jääkaappiin odottamaan.
- Notkista tuorejuusto (esim. sähkövatkaimella) ja lisää siihen creme fraiche, hienonnettu graavilohi, punasipuli, ruohosipuli, tilli ja sitruunamehu. Kääntele sekaisin esim. nuolijalla. Mausta suolalla ja pippurilla ja lusikoi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa 2-4 h tai yön yli.
- Koristele kakku lohella, sitruunaviipaleilla, salaatinlehdillä tai vuonankaalilla sekä tuoreella tillillä.