Ruisjälkkäri & Luonnonkalamajoneesi

Ruisjälkkäri ja luonnonkalamajoneesi toimii sekä juhlavana alkupalana, että arkisena välipalana. Valmista majoneesia reilusti, sillä se vie kielen mennessään.

Ruisjälkkäri & Luonnonkalamajoneesi

Porokylän Ruisjälkkäri

2 prk Pielisen Kalan Luonnonkala säilykettä
1 dl majoneesia
1 sitruunan kuoriraaste
1 rkl punaviinietikkaa
25 g piparjuuritahnaa
1 rkl sitruunanmehua
tuoretta ruohosipulia ja tilliä silppuna
mustapippuria ja suolaa

Valuta öljy kalasäilykkeestä pois siivilässä. Ota öljy talteen.
Silppua tilli ja ruohosipuli kulhoon. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon. Lisää majoneesi ja piparjuuritahna. Sekoita hyvin.
Lisää punaviinietikka ja purista sitruunasta noin 1 rkl mehua joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Levitä ruisjälkkärin päälle salaatin lehti ja ota reilusti lusikkaan luonnonkalamajoneesia. Lisää se salaatin päälle. Koristele tuoreilla yrteillä ja aikaisemmin talteen otetulla kalan öljyllä.

 

ps. testaa luonnonkalamajoneesia myös Saaristolaisleivän tai Kartanonruis-leivän kanssa