PikkuKartano-Kasvishampurilainen

PikkuKartano toimii ruishampurilaisessa täydellisesti. Ruishampurilainen on helppo tehdä välipalaksi tai vaikka evääksi mukaan. Makuja voi muokata itselle mieluisaksi.

PikkuKartano-Kasvishampurilainen

Ainesosat:

Kansina ruishampurilaisessa PikkuKartano -ruisleipä

100 g kasvijauhista per yksi pihvi
suola ja pippuri
1 ruukku salaattia
2 tomaattia
1 rasia ituja
2 maustekurkkua
vegaanista juustoa
chilipaprikamajoneesi
ketsuppi
pikkelöityä punasipulia

Pikkelöity punasipuli
2 punasipulia
0,5 dl valkoviinietikkaa
1,5 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippureita
1 rkl ruokaöljyä

 

Viipaloi kuoritut punasipulit renkaiksi. Lisää kattilaan etikka, sokeri, suola ja pippurit. Kiehauta, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi ja lisää öljy. Laita punasipulit kannelliseen purkkiin ja kaada liemi päälle. Säilytä jääkaapissa puoli tuntia ennen käyttöä.

Valmista ensin pihvit. Mausta kasvijauhis suolalla ja pippurilla.
Paista pihvit kypsäksi. Kasvijauhikselle riittää keskilämpö ja muutama minuutti per puoli. Kun pihvi on melkein kypsä, lisää juusto pihvin päälle ja anna sen sulaa rauhassa. Vegaaninen juusto sulaa hyvin, kun pannun päälle laittaa hetkeksi kannen. Ota valmiit pihvit hetkesi sivuun ja puhdista pannu.

Paahda PikkuKartano-viipaleita molemmilta puolilta kevyesti pannulla. Täytä hampurilainen haluamillasi täytteillä. Tässä tarjoiluehdotuksessa on salaattia, tomaattia, maustekurkkua, pikkelöityä punasipulia, juustoa ja paprikachilimajoneesia.