Pikkueväs ja Porkkana-cashewtahna

Tässä reseptissä yhdistyvät maukkaasti leipä ja täyteläinen juurestahna. Paahdettu porkkana, valkosipuli, cashewpähkinät ja fetajuusto muodostavat yhdessä herkullisen tahnan, joka toimii erinomaisesti niin leivän päällä kuin dippinä lohkoperunoille. Chilihiutaleet viimeistelevät tahnan antamalla sille mukavaa tulisuutta. Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto on suunnitellut tämän herkullisen reseptin Porokylän Leipomolle.

Pikkueväs ja Porkkana-cashewtahna

1 pkt Porokylän Pikkueväsleipää
300 g porkkanoita
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 rkl öljyä
1/4 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä

Tahna
2 dl cashewpähkinöitä
uunissa paahdetut porkkanat ja valkosipulinkynnet
100 g fetajuustoa
1 dl öljyä
Päälle chilihiutaleita, jos haluat

Pese porkkanat. Jos saat mullan pois, ei ole pakko kuoria. Leikkaa porkkanat paloiksi ja levitä uunipellille.
Mittaa porkkanoiden päälle mausteet ja öljy. Lisää valkosipulinkynnet pellille kuorineen. Sekoita mausteet tasaisesti porkkanoihin.

Paahda porkkanoita 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kypsiä, noin 20 minuuttia. Anna porkkanoiden jäähtyä hetki.
Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne korkeaan kannuun. Lisää muut tahnan aineet kannuun. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

Syö tahnan Pikkuevään kanssa. Ripottele päälle chilihiutaleita, jos haluat.
Tahna säilyy jääkaapissa vajaan viikon. Tahna toimii ihanasti myös lohkoperunoiden dippinä.