Lohitramezzinit ovat italialaisista tramezzini-sormileivistä inspiroitunut herkku, joka tuo pöytään ripauksen Välimeren makuja. Ruokaohjelmista tuttu keittokirjailija Sikke Sumari testasi, kuinka Porokylän Pikkukartano -leipä toimii italialaisessa tyyliin ja kehitti raikkaan reseptin, jossa kylmäsavulohi ja sipulit yhdistyvät pehmeään tuorejuustoon luoden vastustamattoman makuelämyksen. Nämä pienet leivät sopivat täydellisesti naposteltaviksi niin arjen piristykseksi kuin juhlapöytäänkin.
6 kpl (12 viipaletta) PikkuKartano leipää
6 rkl tuorejuustoa
6 kpl valmiiksi siivutettua kylmäsavulohta
18 ohutta rengasta punasipulia
6 tl kaprista
6 tl kevätsipulin vartta tai ruohosipulia
Leikkaa leipäviipaleista reunat tasaisiksi.
Levitä tuorejuusto molemmille viipaleille.
Lisää lohisiivu, sipulin renkaat, kaprikset ja sipuli toiselle leivälle,
ja yhdistä sitten leipäviipaleet toisiinsa ja leikkaa ne kahtia.
Mausta vielä mustapippurilla, jos haluat.
Kyrönrannankatu 2, 75500 Nurmes
Asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 7–15
Kyrönrannankatu 2, Nurmes
050 445 0744Avoinna ma-pe 8-16. Lämpimiä kukkoja keskiviikkoisin noin klo 13 ja perjantaisin noin klo 11. Paikan päällä paistetut karjalanpiirakat. Tervetuloa!
Työpajankatu 3, Lieksa
050 368 4470Avoinna ma-pe 8-15. Lämpimät kukot keskiviikkoisin klo 14. Paikan päällä paistetut karjalanpiirakat. Tervetuloa!