Kartanon Ruis-Hampurilainen

Kartanon Ruis toimii ruishampurilaisessa täydellisesti. Ruishampurilainen on helppo tehdä välipalaksi tai vaikka evääksi mukaan. Makuja voi muokata itselle mieluisaksi.

Kartanonruis-Hampurilainen

Ainesosat:

Kansina ruishampurilaisessa Kartanonruis
tai Pikkukartano

100 g jauhelihaa / yksi pihvi
suola ja pippuri
1 ruukku salaattia
2 tomaattia
1 rasia ituja
2 maustekurkkua
juustoa
chilipaprikamajoneesi
ketsuppi
pikkelöityä punasipulia

Pikkelöity punasipuli
2 punasipulia
0,5 dl valkoviinietikkaa
1,5 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippureita
1 rkl ruokaöljyä

 

 

Viipaloi kuoritut punasipulit renkaiksi. Lisää kattilaan etikka, sokeri, suola ja pippurit. Kiehauta, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi ja lisää öljy. Laita punasipulit kannelliseen purkkiin ja kaada liemi päälle. Säilytä jääkaapissa puoli tuntia ennen käyttöä.

Valmista ensin pihvit. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Muotoile liha pihvinmuotoon ja paista pihvit kypsäksi.
Jauhelihapihvin voi paistaa reippaalla lämmöllä, n. 8-10 minuuttia. Kun pihvi on melkein kypsä, lisää juusto pihvin päälle ja anna sen sulaa rauhassa. Ota valmiit pihvit hetkesi sivuun ja puhdista pannu.

Paahda Kartanonruista molemmilta puolilta kevyesti pannulla. Täytä hampurilainen haluamillasi täytteillä. Tässä tarjoiluehdotuksessa on salaattia, tomaattia, maustekurkkua, pikkelöityä punasipulia, juustoa ja paprikachilimajoneesia.