Juusto-chilifondue

Syksyn saapuessa alkaa tehdä mieli täyteläisiä lohturuokia. Kasaa lautaselle rapeaa leipää, joka kastetaan sulaneeseen juustoon. Tarjoile fondue paahdetun kurpitsan sisällä. Herkullista!

chilijuustodippi

1 pkt Porokylän Leipomon Teff- Jälkkäriä
150 g cheddar raastetta
150 g gruyère raastetta
150 g emmental raastetta
0,5 -1 dl creme fraichea
1 valkosipulinkynsi
1 -1,5 dl omenamehua
0,5 dl maissijauhoa
3 tl chilijauhetta
1 keskikokoinen kurpitsa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa kurpitsasta kanta pois ja öljyä kevyesti kurpitsa ja kansi. Paista niitä noin 15 minuuttia uunissa. Kaavi kurpitsan uunissa pehmennyt sisus pois. Ota siemenet talteen, ne voi puhdistaa, kuivata ja käyttää vaikkapa salaateissa lisukkeena.

Mittaa juustoraasteet koverrettuun kurpitsaan. Lisää murskattu valkosipuli, chilijauhe ja maissijauhe. Sekoita hyvin ja lisää omenamehu. Viimeisenä täytä kurpitsa creme fraichella ja laita uuniin n. 35-45 minuutiksi. Fondue on valmis, kun juusto on sulanut venyväksi. Tarjoile Porokylän Leipomon Teff Jälkkärin kanssa.