Kokeile herkullista Korpikulkijan ruisleipää kolmen eri hummusdipin kaverina – klassisen valkosipulin, maanläheisen punajuuren ja tulisen paprika-chilin. Täydellinen makutrio arkeen tai tarjottavaksi vieraille – ja näin helposti se syntyy!
1 prk (n. 240 g) kikherneitä (huuhdeltuna ja valutettuna)
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tahinia (seesamitahna)
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
2–4 rkl vettä (sileämmän koostumuksen saamiseksi)
1 prk kikherneitä
1 keskikokoinen kypsä punajuuri (esim. keitetty tai uunissa paahdettu)
1 rkl tahinia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja mustapippuria
(halutessa ripaus jeeraa eli juustokuminaa)
1 prk kikherneitä
1 paahdettu suippopaprika (voit käyttää myös säilöttyä)
1 rkl tahinia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
½ tl savupaprikajauhetta
ripaus chilihiutaleita tai pieni pala tuoretta chiliä
suolaa maun mukaan
Klassinen valkosipulihummus
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon.
Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes koostumus on halutunlainen.
Tarkista maku ja säädä suolaa tai sitruunaa tarvittaessa.
Tarjoile heti tai anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Paahdettu punajuurihummus
Kuori ja paloittele kypsä punajuuri.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen.
Soseuta tasaiseksi ja lisää vettä, jos koostumus on liian paksu.
Tarjoile kirkkaan pinkkinä dippinä tuoreelle leivälle!
Mausteinen paprika-chilihummus
Poista paprikasta siemenet ja kuori (jos käytät tuoretta paahdettua paprikaa).
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen.
Soseuta ja tarkista mausteisuus. Lisää chiliä varovasti!
Tarjoile tulisempien makujen ystäville – loistava lämpimän leivän kanssa.