Näissä suppilovahveroleivissä yhdistyvät syksyn metsän parhaat maut ja täyteläinen juusto herkulliseksi kokonaisuudeksi. Leipä on täydellinen tarjottava iltapalaksi, brunssille tai vaikka kevyeksi lounaaksi. Nauti tämä herkku lämpimänä suoraan uunista! Reseptin on Porokylälle laatinut avokadopastastaankin tuttu ruokakirjailija Hanna Himanka.
Ainekset:
• 2 palaa Korpikulkijan Ruispaloja
• Nokare voita
• 1 pieni salottisipuli
• 2 dl suppilovahveroita (tai muita metsäsieniä)
• Pari oksaa tuoretta timjamia
• Nokare ranskankermaa
• 1,5 dl raastettua parmesaania
• Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistus:
1. Sulata voi pannulla ja kuullota hienonnettu salottisipuli.
2. Lisää sienet pannulle ja paista muutama minuutti, kunnes sienet saavat hieman väriä.
3. Mausta sienet timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
4. Sekoita joukkoon lusikallinen ranskankermaa ja nosta sieniseos ruisleipien päälle.
5. Ripottele päälle runsaasti raastettua parmesaania.
6. Paista leipiä uunissa grillivastuksen alla, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin kullanruskean värin.
7. Ota leivät uunista ja viimeistele ranskankermalusikallisella, tuoreella timjamilla ja ripauksella mustapippuria.
Nauti heti ja totea että maku on RUIS/5