Dill Pickle dippi ja Pikkueväs

Dill pickle -dippi on raikas ja maukas lisäke, joka sopii loistavasti sekä leivän päälle että uuniperunan kaveriksi. Maustekurkkujen rapsakkuus yhdistyy kermaiseen pohjaan, tuoden tasapainoista makua ja virkistävää happamuutta. Tämä dippi on täydellinen vaihtoehto niin arkiherkutteluun kuin juhlapöydän tarjottavaksi, ja sen valmistus on nopeaa ja helppoa.

Dill Pickle dippi

1 pkt Porokylän Pikkueväsleipää
1 valkosipulinkynsi
1 prk ranskankermaa (200 g)
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
2 rkl maustekurkkujen lientä
1 kevätsipuli
2 1/2 dl pilkottuja maustekurkkuja
1 rkl hienonnettua tilliä
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa
mustapippuria
pankojauhoja koristeluun

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se tehosekoittimeen tuorejuuston ja
    ranskankerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon
    maustekurkkujen liemi.
  2. Hienonna kevätsipuli. Kuutioi maustekurkut. Yhdistä seos
    tuorejuustoseoksen kanssa.
  3. Sekoita joukkoon tilli, sokeri ja mustapippuri. Tarkista maku ja lisää
    tarvittaessa hieman suolaa.
  4. Levite dippi leivälle ja koristele maustekurkuilla, tillillä ja pankojauhoilla.

Dippi sopii heti syötäväksi, mutta sen maku muuttuu intensiivisemmäksi, jos sen antaa maustua viileässä vähintään yhden tunnin ajan.