Tiedote 5.3. klo 12: Tulipalon jälkeiset toimet
Eilinen tulipalo saatiin hallintaan nopeasti ja jälkitoimet sujuivat suunnitellusti. Vintissä palaneiden kohtien väliaikaiset korjaustyöt ovat menossa ja ne valmistunevat alkuiltapäivän aikana. Uuni, josta palo sai alkunsa, on toistaiseksi käyttökiellossa, mutta tuotanto jatkuu normaalisti muilla laitteilla.
Yöllä palovahdin tehtävät hoidettiin asianmukaisesti ja siivoustyöt etenivät hyvin. Henkilökuntaa oli paikalla koko yön ja tänään työvuorossa on parisenkymmentä henkilöä siivoamassa, valmistelemassa tulevia tuotantoja sekä pakkaamossa työskentelemässä. Tulipalo ei päässyt leviämään laajalle, vain noin neljän neliömetrin alueelle leivontatilassa olevien uunien yläpuolella. Tulipalo ei vaikuttanut esimerkiksi tuotteiden pakkaamoihin, varastoihin, sosiaali-, tauko- ja toimistotiloihin eikä koeleipomoon tai myymälään.
Varastossa olevat gluteenittomat riisipiirakat riittävät ensi viikon toimituksiin. O’love kaurakeksin ja kaurapuolukkakeksin toimitusmahdollisuuksia selvitetään vielä. Mihinkään muihin tuotteisiin tulipalolla ei ole vaikutuksia.
Tuotanto aloitetaan tänään klo 22.
Kiitämme kaikkia yhteistyökumppaneita ja median edustajia ymmärryksestä ja tuesta. Tilanne on hallinnassa ja tuotanto jatkuu suunnitellusti.
Tilannetiedotus 4.3.2025
Muokkaus 16.30:
Palo Porokylän Leipomon tuotantotiloissa
Porokylän Leipomon tuotantotiloissa havaittiin 4. maaliskuuta 2025 savua, minkä seurauksena palokunta hälytettiin paikalle. Palon havaittiin levinneen paistouunihormin ympäriltä yläpohjaan, missä se sytytti eristeitä ja kattorakenteita. Henkilökunnan ja pelastuslaitoksen ripeän toiminnan ansiosta palo saatiin hallintaan, eikä se aiheuttanut laajempia vahinkoja.
Tilanteen eteneminen:
- Palo levisi paistouunihormin ympäriltä yläpohjan eristeisiin ja kattotuoleihin.
- Palo saatiin hallintaan, ja jälkivartiointi jatkuu.
- Henkilövahinkoja ei syntynyt.
- Tilat on todettu turvallisiksi, ja henkilöstö voi palata työskentelemään niissä.
Vaikutukset tuotantoon:
- Gluteenittoman yksikön tuotanto keskeytyi väliaikaisesti, mutta suurin osa uuneista on edelleen käyttökelpoisia.
- Keskiviikko 5.3. käytetään pääasiassa siivoukseen. Tuotannossa oli suunniteltu tehtävän piirakoita ja keksejä, mahdollisia toimituspuutteita ensi viikolle selvitetään vielä.
- Tuoretuotanto päästään käynnistämään torstaina 6.3.
- Tiistaina 4.3. leivotut tuotteet olivat jo lähteneet leipomolta ennen savun havaitsemista. Kaupoissa tuoretuotteiden valikoimiin ei tule puutteita.
- Leipomomyymälä on auki normaalisti.
Median yhteydenotot: operatiivinen johtaja Ville Korkalainen 050 341 3745
Pidämme sidosryhmät ajan tasalla tilanteen edetessä. Kiitos ymmärryksestä ja yhteistyöstä!
Muokkaus klo 15.20:
Savusulkeltajat ovat löytäneet savunlähteitä. Tilojen tuuletusvaihe on menossa.
Muokkaus klo 15.00:
Uutta tietoa savun lähteestä ei ole. Palokunta ei ole löytänyt poikkeuksellista lämpöä.
Muokkaus 14.55:
Kevätniemen yksiköntyöntekijöitä on pyydetty siirtymään ulos.
Tiedote klo 14.30:
Porokylän Leipomon Kevätniemen yksikön leipomotilan yläpohjasta havaittiin savua alkuiltapäivällä.
Palokunta on paikalla ja tilanne on rauhallinen. Savun lähde ei ole vielä tiedossa. Savusukeltajat tutkivat välikattoa.
Tuotantopäällikkö Pasi Mikkonen hälytti palokunnan klo 13.41. Työntekijät ovat siirtyneet ulos tai taukotiloihin, mutta evakuointimääräystä ei ole annettu.
Tilannetta johtaa operatiivinen johtaja Ville Korkalainen. Päivitämme tiedotetta uuden tiedon myötä.