Tuoretomaattikeitto ja ruisjälkkäriä

Maukas tomaattikeitto tuoreista, kypsistä tomaateista yhdistettynä sitkeään ja rouheiseen Ruisjälkkäri jälkiuunirukiiseen. Sadepäivän suosikki tai sopivan kevyt alkukeitto illalliselle.

Tuoretomaattikeitto ja ruisjälkkäriä

Ainesosat:

1 kg kypsiä kotimaisia tomaatteja

1 keskikokoinen sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl tomaattisosetta

1 dl vettä

1 tl suolaa

1 rkl oliiviöljyä

ripaus sokeria

ripaus mustapippuria (halutessasi voit käyttää basilikaa)

2 dl ruokakermaa

Pinnalle ja keiton kaveriksi 

Ranskankermaa

Porokylän Ruisjälkkäri – rukiinen jälkiuunileipä

 

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Huuhdo ja kuutioi tomaatit, poista kannat. Laita hienonnettu sipuli kattilaan ja kuullota öljyssä, älä ruskista. Lisää joukkoon kuutioidut tomaatit, tomaattisose ja vesi. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla ja halutessasi basilikalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 5-10 minuuttia. Seuraavaksi soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää ruokakerma ja kiehauta keitto. Maistele keittoa ja mausta lisää tarvittaessa.

Vinkki; voit korvata veden kasvisliemellä, vähennä silloin suolan määrää ja lisää suolaa tarvittaessa valmiiseen keittoon.

Keiton kera sopii hyvin nokare ranskankermaa ja Porokylän ihana jälkiuuniruis Ruisjälkkäri maistuu täydellisesti keittoruoan kanssa.