Pohditko kesäjuhliin helppoa gluteenitonta tarjottavaa? Porokylän gluteenittomista suklaamuffinsseista saat pienellä työllä herkulliset ja helpot gluteenittomat juhlaleivokset.
Porokylän gluteenittomia Suklaamuffinsseja
Vaahto:
2 dl vispikermaa
200 g vanilja tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
Huom. Vaahdosta riittää noin 6-8 muffinssin täyttämiseen
Kostutus:
Noin 0,5 dl maitoa
0,5 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
Vadelmia tai muita mieleisiä marjoja
Minttua tai sitruunamelissaa
Tomusokeria
Valmista ensin vaahto: vatkaa jääkaappikylmä vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon vaniljanmakuinen tuorejuusto sekä tomusokeri ja vatkaa yhtenäiseksi vaahdoksi. Halkaise suklaamuffinssit vaakasuunnassa kahteen osaan ja kostuta palat kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Täytä muffinssit vaahdolla: lusikoi tai pursota vaahtoa pohjapalan päälle ja sen jälkeen muffinssin päälle. Koristele täytetyt muffinssit vadelmilla ja mintulla, siivilöi lopuksi muffinssien päälle tomusokeria. Voit tehdä täyttämisen jo hyvissä ajoin etukäteen, säilytä muffinssit tällöin jääkaapissa.