Täytetyt suklaamuffinssit, gluteeniton

Pohditko kesäjuhliin helppoa gluteenitonta tarjottavaa? Porokylän gluteenittomista suklaamuffinsseista saat pienellä työllä herkulliset ja helpot gluteenittomat juhlaleivokset.

Suklaamuffinssi

Porokylän gluteenittomia Suklaamuffinsseja

Vaahto:

2 dl vispikermaa

200 g vanilja tuorejuustoa

2 rkl tomusokeria

Huom. Vaahdosta riittää noin 6-8 muffinssin täyttämiseen

 

Kostutus:

Noin 0,5 dl maitoa

0,5 tl vaniljasokeria

 

Koristeluun:

Vadelmia tai muita mieleisiä marjoja

Minttua tai sitruunamelissaa

Tomusokeria

Valmista ensin vaahto: vatkaa jääkaappikylmä vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon vaniljanmakuinen tuorejuusto sekä tomusokeri ja vatkaa yhtenäiseksi vaahdoksi. Halkaise suklaamuffinssit vaakasuunnassa kahteen osaan ja kostuta palat kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Täytä muffinssit vaahdolla: lusikoi tai pursota vaahtoa pohjapalan päälle ja sen jälkeen muffinssin päälle. Koristele täytetyt muffinssit vadelmilla ja mintulla, siivilöi lopuksi muffinssien päälle tomusokeria. Voit tehdä täyttämisen jo hyvissä ajoin etukäteen, säilytä muffinssit tällöin jääkaapissa.