Sitruunainen Korpikulkijan graavilohileipä & fenkolisalaatti

Raikkaat ja keväiset ruisleivät – herkullisia makuyhdistelmiä. Nämä ruisleivät yhdistävät kevään raikkaat maut ja laadukkaat raaka-aineet herkullisiksi täytteiksi. Sitruunalla ja tillillä maustettu graavilohi saa täyteläisyyttä pehmeästä tuorejuustosta, kun taas rapea omena-fenkolisalaatti hurmaa rouskuvalla tekstuurillaan ja raikkaalla sitruunaisuudellaan. Näissä resepteissä yhdistyvät klassiset maut modernilla ja houkuttelevalla tavalla – täydellisiä niin brunssille, lounaalle kuin keväisiin juhlapöytiin.

Sitruunainen Graavilohi & fenkolisalaatti

Fenkolisalaatti

½ pieni fenkoli, ohueksi suikaloituna
1 vihreä omena, ohuina viipaleina
1 sitruunamehua
1 tl oliiviöljyä
Ripaus suolaa ja mustapippuria
Tuoretta tilliä
Kapriksia

Sitruunainen lohitäyte (6:lle leivälle)

1 pkt Korpikulkijan ohut täysruisleipiä
150 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g graavilohta, ohuina viipaleina
1 rkl tuoretta tillisilppua
1 sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua
Ripaus suolaa ja mustapippuria

Sitruunainen Graavilohi & fenkolisalaatti

Fenkosalaatin valmistus
1. Sekoita fenkoli, pilkotut kaprikset ja omenaviipaleet kulhossa. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Anna maustua 5 minuuttia.
2.  Asettele kalainen tuorejuusto ruisleipien päälle.
3. Annostele lautaselle salaattia ja lisää täytetyt leivät

Lohitäytteen valmistus

1. Sekoita tuorejuustoon sitruunamehu, sitruunankuoriraaste, tillisilppu, suola ja mustapippuri.
2. Levitä maustettu tuorejuusto ruisleipien päälle.
3. Asettele graavilohiviipaleet tuorejuuston päälle. Tai voit pilkkoa osan tuorejuuston sekaan.
4. Viimeistele halutessasi vielä pienellä ripauksella tuoretta tilliä.

 Nauti!