Tarjoile keiton kanssa Porokylän Leipomon Tuliaisleipä-siivuja voilla. Maustepippuri tuo mieleen mummolan ruuat ja keitto on helppo veganisoida vaihtamalla ainesosat kasvipohjaisiksi.
Ainesosat:
350 g palsternakkaa
2 suurta perunaa
50 g voita tai kasvirasvaa
1 suuri keltasipuli
10 maustepippuria
3 valkosipulinkynttä
2 dl kermaa/ soijakermaa
7 dl vettä
3-4 laakerinlehteä
1-3 tl suolaa
Keiton kaveriksi
Porokylän Leipomon Tuliaisleipä
Kuori perunat, sipuli ja palsternakka. Kuutio ne samankokoisiksi paloiksi. Sulata voi suuressa paistinpannussa tai laakeassa kattilassa. Kun voi hiljenee, pannu on tarpeeksi kuuma. Lisää kasviskuutiot ja kääntele hetki. Jauha maustepippurit hienoksi ja lisää ne, sekä valkosipulimurska, suola ja laakerinlehdet. Kääntele hetki ja lisää vesi. Kypsennä kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä. Poista laakerinlehdet ja soseuta kasvikset. Lisää kerma ja tarkista suola.
Nauti lempeä palsternakkasosekeitto tuliaisleivän kanssa
Kyrönrannankatu 2, 75500 Nurmes
Asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 7–15
Kyrönrannankatu 2, Nurmes
050 445 0744Avoinna ma-pe 8-16. Lämpimiä kukkoja keskiviikkoisin noin klo 13 ja perjantaisin noin klo 11. Paikan päällä paistetut karjalanpiirakat. Tervetuloa!
Työpajankatu 3, Lieksa
050 368 4470Avoinna ma-pe 8-15. Lämpimät kukot keskiviikkoisin klo 14. Paikan päällä paistetut karjalanpiirakat. Tervetuloa!