Mustikka-karamellijuustokakku lasissa

Tuoreet mustikat, rapea keksimurska, raikas mascarpone-kermamousse ja makea kinuski. NAM! Todella helppo jälkiruoka esim. brunssille ja mökille, ei vaadi uunia eikä hyydyttämistä ja valmistuu vartissa, jos käytät valmista karamellikastiketta. Reseptissä myös ohje itsetehtyyn karamellikastikkeeseen.

Mustikka-karamellijuustokakku lasissa

4-6 annosta
gluteeniton, kananmunaton

 

2 ps (á 150 g) Porokylän leipomon O´love Toffee-merisuolakeksejä
200 g mascarponejuustoa
½ sitruunan mehu ja kuori
1 dl tomusokeria
2 dl vispikermaa

250 g pensasmustikoita tai tuoreita metsämustikoita
2 dl valmista tai itse tehtyä karamellikastiketta (ohje alla)

Karamellikastike:

2 dl kermaa
½ d siirappia
½ dl fariinisokeria
50 g voita

  1. Aloita valmistamalla karamellikastike: Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia (pidä kattilaa silmällä sillä karamelli helposti kuohuu). Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa mascarpone notkeaksi käsivatkaimella, lisää sitruunan mehu ja kuori sekä tomusokeri. Vatkaa sekaisin.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja kääntele mascarponen sekaan. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
  4. Murskaa keksit teholeikkurissa tai monitoimikoneessa. Jaa murska 4-6 vesilasiin, lusikoi päälle mascarpone-kermaseos ja mustikat. Tarjoa karamellikastikkeen kanssa.

Mustikka-karamellijuustokakku lasissa (1)