Lohitramezzinit ovat italialaisista tramezzini-sormileivistä inspiroitunut herkku, joka tuo pöytään ripauksen Välimeren makuja. Ruokaohjelmista tuttu keittokirjailija Sikke Sumari testasi, kuinka Porokylän Pikkukartano -leipä toimii italialaisessa tyyliin ja kehitti raikkaan reseptin, jossa kylmäsavulohi ja sipulit yhdistyvät pehmeään tuorejuustoon luoden vastustamattoman makuelämyksen. Nämä pienet leivät sopivat täydellisesti naposteltaviksi niin arjen piristykseksi kuin juhlapöytäänkin.
6 kpl (12 viipaletta) PikkuKartano leipää
6 rkl tuorejuustoa
6 kpl valmiiksi siivutettua kylmäsavulohta
18 ohutta rengasta punasipulia
6 tl kaprista
6 tl kevätsipulin vartta tai ruohosipulia
Leikkaa leipäviipaleista reunat tasaisiksi.
Levitä tuorejuusto molemmille viipaleille.
Lisää lohisiivu, sipulin renkaat, kaprikset ja sipuli toiselle leivälle,
ja yhdistä sitten leipäviipaleet toisiinsa ja leikkaa ne kahtia.
Mausta vielä mustapippurilla, jos haluat.