Arkikalapasta ja rapeaksi paistettu Pure Kaura

Tämän nopeampaa pastaa saa etsiä. Mehukas mutta mausteinen arkikalapasta on arjentaklaaja, joka maistuu kaikille. Ruuan hiilijalanjälkeä voi pienentää valitsemalla kalaksi Pielisen kalan Arkikalaa. Kalan öljy sopii ruuan maustamiseen, joten se kannattaa kaataa mukaan. Porokylän Leipomon Pure Kaura maistuu pastan lisukkeena sellaisenaan sekä rapeaksi pannulla paistettuna sitruunankuoren ja yrttien kanssa.

Arkikalapasta ja rapeaksi paistettu Pure Kaura

2 prk Pielisen Kalan Arkikalaa
1 dl kalamata oliiveja viipaleena
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
5 rkl kapriksia
400 g tagliatelle pastaa
250 g tomaattimurskaa
suola ja pippuri

2 viipaletta Pure Kauraa
1 sitruunan kuori
2 valkosipulia
tuoretta oreganoa

Keitä pasta ohjeen mukaan. Pilko kaprikset pieneksi, valuta oliivit ja tomaatit nesteestä ja lisää ne kaikki pannulle arkikalan kanssa. Kuumenna nopeasti kypsäksi. Lisää tomaattimurska ja tarvittaessa nestettä. Tarkista maut ja lisää suolaa tarvittaessa. Pippurisekoitus jossa on tomaattia ja yrttejä sopii hyvin tämän ruuan maustamiseen.

Raasta sitruunan kuori ja pilko tuoretta oreganoa reilu kourallinen. Lämmitä pannulla öljyä ja lisää pieneksi silputtu leipä sekä viipaloidut valkosipulit, oreganoa ja sitruunan kuori mukaan. Paista leipä rapeaksi ja lisää se pastan päälle.