Aamiaisleivät herne-tillipestolla

Ihanat aamiaisleivät ovat superhelppoja tehdä! Vaalea ruisleipä sopii ihanasti yhteen herne-tillipeston kanssa ja leivistä saa kauniita tarjottavia iduilla ja syötävillä kukilla koristeltuna.

Aamiaisleivät herne-tillipestolla

Korpikulkijan Ohut Vaalea Ruisleipää (1 puolikas/hlö)

Herne-tillipesto

500 g pakasteherneitä sulatettuna
2 dl auringonkukansiemeniä
½ dl neutraalin makuista öljyä (esim. rypsiöljy)
3-5 rkl tuoretta tilliä
1 sitruunan kuori
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:
ituja tai versoja
syötäviä kukkia (esim. orvokkeja)
tillinoksia

Pesto: Valmista pesto teholeikkurissa tai monitoimikoneessa.

  1. Sulata herneet esim. juoksevan veden alla siivilässä. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat väriä.
  2. Raasta sitruunasta kuori. Sekoita kaikki ainekset teholeikkurissa tasaiseksi tahnaksi. Lisää suola ja mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää tilliä, suolaa tai sitruunaa.
  3. Paahda leivät rapeiksi paahtimessa ja leikkaa ne puoliksi. Levitä runsaasti pestoa leivälle ja lisää idut/versot sekä syötävät kukat ja tillin oksat. Tarjoa heti!

 

Aamiaisleivät herne-tillipestolla