Töissä leipomolla – Marjo

Marjo Pankon hymyilevät kasvot tervehtivät Porokylän leipomon Nurmeksen myymälän asiakkaita yleensä jo ovella. Kun myymälä aamukahdeksalta aukeaa, vastassa on myös tuoreiden leipomotuotteiden tuoksu. Myymälävastaavana Marjo pitää huolen, että tarjolla on niin keittolounasta kuin tuoretta pizzaa ja wiinereitäkin ja että jokainen asiakas tulee kohdatuksi pohjoiskarjalaisella iloisuudella.

Kondiittoriksi aikuisena opiskellut Marjo on työskennellyt Porokylän leipomolla jo kuusi vuotta. Marjo viihtyy työssään erityisesti siksi, että Porokylässä työssä kehittyy koko ajan. Harvassa leipomotyössä on näin tärkeä sosiaalinen rooli kuin Marjon työssä.

Leipomon myymälässä iltapäivään asti hääräävällä Marjolla on tarkka esteettinen silmä. Hän nauttii myymälän somistamisesta sekä leivonnaisten koristelemisesta. Jos Marjolla olisi taikasauva, hän loihtisi Nurmeksen myymälään laajennuksen. Ja pysäyttäisi Suomesta ruokahävikin.

Idearikkaana ihmisenä Marjo iloitsee siitä, miten hyvin työpaikalla otetaan vastaan uusia ideoita. Hän on myös pistänyt merkille, että Porokylän leipomolla kaikki työntekijät ovat tasavertaisia. Asioista, kuten työajoista, pystyy aina sopimaan hyvässä hengessä.