Porokylän Leipomon investointihanke etenee suunnitellusti

Porokylän leipomon investointihanke etenee suunnitellusti 

Lieksan Teollisuuskylässä, Kerantiellä sijaitsevan uuden toimintayksikön purku- ja korjaustyöt ovat sujuneet suunnitellusti. Toimitilan lattiat on pinnoitettu, tila on siivottu käyttövalmiiksi ja ensimmäiset linjastojen asennukset ovat lähteneet käyntiin uunien asentamisella.

Uuden toimintayksikön avoimet työpaikat ovat herättäneet kiinnostusta työnhakijoissa ja hakemuksia paikkoihin on saapunut tavoitteisiin nähden hyvin. Uuden yksikön henkilöstön rekrytoinnit ovat edenneet haastatteluvaiheeseen ja henkilöstö aloittaa työnsä leipomon käynnistyessä huhti-toukokuussa 2023.  Uuden yksikön työllistämisvaikutukset ovat noin 25 henkilötyövuotta. Tuotantolinjojen asentamisessa edetään aikataulujen mukaisesti ja ensimmäisten koeajojen arvioidaan alkavan tiloissa huhtikuussa 2023.

Porokylän leipomon seitsemän miljoonan euron investointi on leipomoalalla valtakunnallisestikin merkittävä. Leipomon käyttöön tulee 6000 neliömetrin tilat, joihin rakentuu kaksi automatisoitua tuotantolinjaa, lähettämö lastausalueineen sekä työntekijöiden sosiaalitilat. Uuden yksikön tuotanto tulee keskittymään ruislimppuun ja ruispalaleipään, joka lanseerataan markkinoille leipomon avautuessa. Ruislimpun tuotantokapasiteetti tuplaantuu 200 000 limppuun viikossa ja ruispalojakin pystytään paistamaan peräti 10 000 kappaletta tunnissa.  

Lisätietoja:
Erik Kärki, toimitusjohtaja
Porokylän leipomo Oy
puh. 050-3588 228
erik.karki@porokylanleipomo.fi 

 

Porokylän leipomon investointihanke Lieksassa: 

Leipomon muut yksiköt sijaitsevat Nurmeksessa ja Lieksassa, ja ne jatkavat toimintaansa normaalisti. 

Porokylän Leipomo

Leivässä jo vuodesta 1983 – Porokylän Leipomo on perheyritys, jolla on juuret syvällä Pohjois-Karjalassa. Päätuotteitamme ovat ruisleivät sekä gluteenittomat leipomotuotteet. Leipomomme sijaitsevat Pohjois-Karjalassa, Nurmeksen ja Lieksan kaupungeissa. Gluteenittomat tuotteet valmistamme Lieksan gluteenittomassa leipomossa. Työllistämme 150 henkilöä, liikevaihtomme vuonna 2021 oli 19.7 miljoonaa euroa.