Porokylän Leipomo tänään – 40-vuoden kasvutarina ammattitaidosta, rohkeudesta ja alan murroksesta

Toden totta, Porokylän Leipomo juhlii tänä vuonna 40-vuotista matkaansa pienestä kotileipomosta Suomen 6. suurimmaksi leipomoksi. Leipomo on markkinajohtaja ruislipuissa ja tummissa gluteenittomissa leivissä. Uudet markkinavaltaukset ovat mielessä, sillä Pohjois-Karjalaan Lieksaan on rakenteilla moderni leipomoyksikkö, jossa tullaan valmistamaan muun muassa ruispalaleipää.

Tämä artikkeli julkaistaan Porokylän Leipomon historian ensimmäisen uutiskirjeen yhteydessä. Tulevissa uutiskirjeissä tulemme kurkistamaan kaikkien viiden leipomoyksikön toimintaa, niin tuotteiden, tuotannon kuin työntekijöiden näkökulmasta.

Juuret Pohjois-Karjalassa

Tänään meillä työskentelee noin 180 työntekijää, joista suurin osa Pohjois-Karjalassa: pääkonttori ja suurin leipomo on Nurmeksessa. Sieltä tunnin ajomatkan päässä on Lieksa, jossa on gluteeniton yksikkö ja rakenteilla oleva uusi leipomoyksikkö. Lieksasta on reilu tunnin ajomatka Joensuuhun, jossa Prisman yhteydessä on myymäläleipomo. Toinen myymäläleipomo on Kouvolassa Citymarketin yhteydessä.

Tuotteita koko Suomessa

Porokylän Leipomon tuotteita löytyy kuitenkin koko Suomesta. Suomen jokaisesta Prismasta ja S-marketista löytyy perusvalikoima myydyimpiä tuotteita, kuten Pikkueväs-ruisleipää, Kartanonruista sekä gluteenitonta tattarilimppua. Tuotteita löytyy myös K-ryhmän, Tokmannin ja Minimanin valikoimista.

Uusi tehdas ja jatkuva kehittäminen

Tämän vuoden aikana käynnistämme uuden leipomoyksikön toiminnan. Toisessa käyttötarkoituksessa ollutta kiinteistöä on peruskorjattu leipomon tarpeita vastaavaksi viime syksyn ja talven aikana. Kevään aikana tuotantotiloissa on tehty talotekniikka- ja laiteasennuksia, osa on jo koeajettukin. Leipomossa on paljon kilpailukykyä parantavaa automaatiota. Tuotannossa on huomioitu vaihtoehtoiset energialähteet. Esimerkiksi uuneja tullaan käyttämään sekä tuulisähköllä että loppuvuoden 2023 aikana starttaavan biokaasulaitoksen biokaasulla.

Nykyisillä tuotantolinjoilla jatketaan jo aiemmin hyväksi havaittua lean-työkalua 5S. Kehittymistyön tuloksena on jo pystytty muun muassa vähentämään tuotannossa syntyvää hävikkiä, kehittämään työaikasuunnittelua joustavammaksi, järjestämään työskentely-ympäristöä turvallisemmaksi ja viihtyisämmäksi sekä keräämään tietoa hävikistä, toimitusvarmuudesta ja reklamaatiotaajuudesta, jotta työntekijöille on kyetty rakentamaan kannustava tuotantopalkkiojärjestelmä.

Leivomme elämyksiä. Siinä onnistuminen vaatii hyvää yhteishenkeä, ammattitaitoa ja halua sitoutua tekemään maailmasta parempi paikka. Tervetuloa kulkemaan mukanamme!

 

Tilaa uutiskirjeemme tästä!