Porokylän leipomo investoi vahvasti Lieksassa: kolmas yksikkö valmistuu vuonna 2023

Lieksassa ja Nurmeksessa sijaitseva Porokylän leipomo Oy satsaa voimakkaasti tuotantonsa kehittämiseen. Kuluvan vuoden aikana Lieksassa sijaitsevaan teollisuushalliin rakennetaan moderni tulevaisuuden leipomo, joka kaksinkertaistaa yrityksen leivän tuotantokapasiteetin. 

Uusien toimitilojen puitteet saadaan Teollisuuskylän Kerantie 7 hallista, jonka Lieksan Kiinteistöt Oy vuokraa Porokylän Leipomolle. 

Porokylän leipomo investoi laitteistoon neljä miljoonaa euroa. Lisäksi Lieksan Kiinteistöt Oy tekee kiinteistöön tuotannon tarvitsemia muutostöitä, joiden toteuttamisesta kiinteistöyhtiö tulee hakemaan kaupunginhallitukselta ennakkokannan. Uuteen leipomoon tulee kaksi automatisoitua tuotantolinjaa ja sen työllistämisvaikutukset ovat noin 25 henkilötyövuotta. 

Lieksan kaupunki näkee investoinnin tukevan alueen elinvoimaisuutta niin työllistämisen kuin kiertotalouden näkökulmasta.  

Kehitysaskel on luontevaa jatkoa leipomon ympäristövastuutyössä. Jo aiemmin yhtiössä on siirrytty 100 % tuulisähköön. Lisäksi yhtiö on tehnyt pitkäjänteistä työtä leipomisprosessien hävikin hallitsemiseksi, jossa apuna on ollut LEAN-työskentely.  

Tänä vuonna yhtiö avaa myös nykyisiin tiloihin Lieksassa modernin koeleipomon, jossa tehdään koko yritystä palveleva tuotekehitys.  

Lisätietoja: 

Erik Kärki, toimitusjohtaja, Porokylän leipomo Oy, puh. 050-3588 228
erik.karki@porokylanleipomo.fi