Muistoja 40-vuoden ajalta

Porokylän Leipomon 40-vuotisjuhlatapahtumaa vietettiin Nurmeksessa perjantaina 18.8.2023. Tapahtuma oli kaikille avoin ja se järjestettiin leipomon piha-alueella. Sää suosi, lohikeitto maistui, onnenpyörä ilahdutti ja moni osti viikonloppuviemisiä kotiin leipomomyymälästä.

Reilut 400 vierasta osallistui tapahtumaan, vaikka soppatykille oli ajoittain pitkäkin jono. Porokylän Leipomon viestinnästä Laura Hyvärinen kävi jututtamassa paikalla olijoita ja keräsi Porokylän Leipomosta muistoja talteen. Nuorin jututetuista oli 1-vuotias Nooa Kettunen ja iäkkäin 90-vuotias Mauri Kärki. Lähimmät haastatelluista asuivat kivenheiton päässä, kauimmat Englannissa.

Porokylän leipomo 18.8.2023

Nurmeksesta kotoisin oleva Tarja Korhonen, 34, muistelee asuneensa aina Porokylän Leipomon naapurissa, mutta tuotteet tulevat kyllä heti mieleen. Tarja asuu Englannin Bristolissa puolisonsa Jake Calledinen, 33, kanssa. Jake maistoi lohikeiton kanssa ensimmäisen kerran Porokylän Leipomon ruisleipää ja se oli rakkautta ensi puraisulla: It’s amazing, täysin erilaista kuin ruisleipä kotona Englannissa.

Porokylän Leipomo 18.8.2023

Pikkumies Nooa 1 v 3 kk lähtee leikkiin haastattelijan kanssa. Isä Tobias Kettunen kertoo perheen muuttaneen kesällä Nurmekseen Oulusta. He ovat paluumuuttajia. Tobias kertoo huomanneensa, että aina kun hän palaa Nurmekseen, Porokylän Leipomolla on tehty laajennus.

Porokylän leipomo 18.8.2023

Hannilan päiväkodin Onnimannit-ryhmän 5- ja 6-vuotiaat lapset pääsivät pullamehuille ja pyörittämään onnenpyörää. Jännitys oli silmin nähtävissä, kun lapset odottivat, mitähän onnenpyörä toisi heille. Tietovisasta selvittiin yhdessä ja lapset veivät päiväkotiin viemisinä heijastimia, kyniä, tarroja ja kassillisen ruisleipää.

Porokylän Leipomo 18.8.2023

Jero, 8, ja isä Sauli Yli-Hakola, 43, ovat iloisia, että Porokylän Leipomo on ihan heidän naapurissaan, heillä on lähileipomo.

Porokylän Leipomo 18.8.2023

Lähetän usein gluteenittomia tuotteita lahjaksi Muurmanskista Vantaalle muuttaneelle kummityttöni perheelle. Seija Karhu, 71, kuvassa puolisonsa Aleksi Karhun kanssa

Porokylän Leipomo 18.8.2023

Kittilästä Nurmekseen, leipomon naapuriin, muuttanut Kati Murtola, 51, kertoo, että leipomon tuoksun aistii kotiin asti. Tulee kahvileipää mieli, Kati kertoo hymyillen.

 

 

Lieksassa järjestetään vastaavanlainen 40-vuotisjuhlatapahtuma perjantaina 1.9.2023 klo 10.30 alkaen Rantalan leipomoyksikön piha-alueella. Tervetuloa mukaan!