Laura Hyvärinen aloittaa viestintä- ja vastuullisuuspäällikkönä Porokylän Leipomolla

Laura Hyvärinen aloittaa viestintä- ja vastuullisuuspäällikkönä Porokylän Leipomolla

Liiketoiminnan vastuullisuuden jäsentäminen ja kuluttajille merkitykselliset sisällöt toimivat ajureina uuden työtehtävän avaamiselle.

Ruisleivän ja gluteenittomien tuotteiden kulutus on pitänyt pintansa maailman myllerryksessäkin. Se on näkynyt Porokylän Leipomon liiketoiminnan kasvussa jo usean vuoden ajan. Koronapandemia on muuttanut leivän kulutusta. Suomalaiset ostavat leipää aiempaa enemmän vähittäiskaupasta. Esimerkiksi etätyöt ovat siirtäneet leivän kulutusta kotiin. Leipätiedotuksen kuluttajatutkimuksen mukaan yli kolmannes suomalaisista syö leipää lounaalla.

Taloustutkimuksen Suomi syö -kuluttajatutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista uskoo voivansa vaikuttaa ruokavalinnoilla ilmastonmuutokseen. Terveellisyys, vastuullisuus ja helppous ohjaavat ostamista. Porokylän Leipomolla päätettiin satsata viestinnän ammattilaisen palkkaamiseen, jotta kuluttajille ja asiakkaille voidaan tuottaa aiempaa enemmän heille merkityksellistä tietoa. Asianmukainen tieto tukee ostopäätöksiä.

Ajatukset paremmassa huomisessa
Porokylän Leipomo investoi parhaillaan uuteen leipomoon Lieksassa yli 6 miljoonaa euroa. Moderni leipomo kaksinkertaistaa yrityksen leipätuotannon kapasiteetin. Uusi tehdas monipuolistaa myös tuotevalikoimaa. Uutuutena on tulossa esimerkiksi palaleipää.  Tuotanto on käynnistymässä ensi keväänä.

Ympäristövastuutyö on jo osa yrityksen arkea. Käytetty sähkö on tuulisähköä ja leipomisprosessissa on tehty töitä hävikin vähentämiseksi. Yritysvastuullisuuteen kuuluvat myös satsaukset henkilökunnan hyvinvointiin. Tuotteiden taustalla on arvovalintoja: itäsuomalainen puhdas pohjavesi, lähellä kasvanut kotimainen vilja, Pielisestä kalastetut muikut, suomalaisen karjatilan maito. Näistä aineksista syntyvät Porokylän Leipomon tuotteet ja niistä riittää kerrottavaa.

Elintarvikealan tiedelehden päätoimittaja viestijäksi
Elintarviketieteiden maisteri Laura Hyvärinen aloittaa 9.1.2023 Porokylän Leipomon viestintä- ja vastuullisuuspäällikkönä. Ennen tehtävään siirtymistä hän on toiminut Elintarviketieteiden Seuran toiminnanjohtajana ja seuran kustantaman ammatti- ja tiedelehden Kehittyvä Elintarvikkeen päätoimittajana. Hyvärinen aloittaa Porokylän Leipomolla osa-aikatyössä. Samalla hän jatkaa vuoden 2023 lehden päätoimittajana, ja on sen jälkeen siirtymässä kokopäivätyöhön leipomolle.

Laura Hyvärinen on muuttanut perheensä kanssa pääkaupunkiseudulta Pohjois-Karjalaan toissa keväänä. Hän tekee töitä pääasiassa kotikonttorilta Ylämyllyltä. Vapaa-ajalla hänet voi nähdä ulkoilemassa, lasten harrastuksissa tai kirja kädessä.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Erik Kärki, erik.karki@porokylanleipomo.fi, 050 358 8228

Porokylän Leipomo on perheyritys, jolla on juuret syvällä Pohjois-Karjalassa. Päätuotteita ovat ruisleivät sekä gluteenittomat leipomotuotteet. Leipomot sijaitsevat Nurmeksessa ja Lieksassa. Yrityksessä työskentelee 150 henkilöä ja liikevaihtoa oli 19,7 miljoonaa euroa vuonna 2021. Yrityksen tavoitteena on olla Suomen arvostetuin ja tunnetuin ruisleiväntuottaja, jonka leipä valitaan hyllystä, silloin kun halutaan parasta.